SyncoZymes

nūhou

ʻIke hou: Hiki i ka NMN ke hoʻomaikaʻi i nā pilikia fertility ma muli o ka momona

ʻO ka oocyte ka hoʻomaka ʻana o ke ola o ke kanaka, ʻo ia ka pūnāwai hua manu ʻole a lilo i hua.Eia naʻe, e emi ana ka maikaʻi o ka oocyte i ka makahiki o nā wāhine a i ʻole nā ​​kumu e like me ka momona, a ʻo nā oocytes haʻahaʻa ke kumu nui o ka haʻahaʻa haʻahaʻa o nā wahine momona.Eia naʻe, pehea e hoʻomaikaʻi ai i ka maikaʻi o nā oocytes i nā wahine momona he mea paʻakikī ia no nā ʻepekema.

I kēia mau lā, ua paʻi ʻia kahi haʻawina i kapa ʻia ʻo Administration of nicotinamide mononucleotide e hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o ka oocyte o nā ʻiole obese ma Cell proliferation.Ua ʻike ʻia ka haʻawina ʻo ka hoʻohui ʻana o ka nicotinamide adenine dinucleotide (NAD+) precursornicotinamide mononucleosideHiki i ka Acid (NMN) ke hoʻomaikaʻi maikaʻi i ka mumū ovarian, hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o ka oocyte a hoʻihoʻi i ke kaumaha o ke kino o nā keiki i nā ʻiole wahine momona.

Hiki i ka NMN loaʻa hou ke hoʻomaikaʻi i nā pilikia fertility ma muli o ka momona

Ua koho nā mea noiʻi i nā ʻiole wahine he 3 mau pule a me nā ʻiole kāne he 11 mau pule no ka hoʻokumu ʻana i kahi ʻano ʻiole o ka momona me ka momona momona a hoʻopaʻa ʻia e ka hoʻopaʻa ʻana i ke kaumaha, ka hoʻokē ʻai ʻana i ke koko glucose, a me ka hoʻāʻo ʻana o ka glucose waha, ka meaʻai. 1 No 2 pule,NMNUa hoʻokomo ʻia nā mea hoʻohui no 10 mau lā e ʻike i ka hōʻike ʻana o nā genes e pili ana i ka hoʻomohala ovarian a me nā genes pili i ka mumū, ka nui o ka momona o ka ʻiʻo adipose abdominal, reactive oxygen species level of oocytes, spindlechromosome structure, mitochondrial Function, actin dynamics, and DNA damage , hoʻohālikelike me nā hualoaʻa helu e hōʻike ana:

1. Ua hoʻokumu maikaʻi ʻia kahi ʻano ʻiole momona momona momona
ʻO ke kumukūʻai FGB o ka hui momona momona (HFD) i ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o ka hui maʻamau (ND), ʻo ia hoʻi, ua hōʻike ʻia nā hopena OGTT i ka meaʻai momona (HFD) hui pūʻulu he glucose intolerant.

Hiki i ka NMN ke hoʻomaikaʻi i nā pilikia fertility ma muli o ka momona-1

2. Hiki i ka NMN ke hoʻomaikaʻi i nā mea ʻino i loko o ka ʻiole HFD
Pākuʻi meNMNʻO ka supplementation i hoʻemi i ka nui o ka momona i nāʻiole i ka hui momona momona (HFD), a ke hōʻike nei nā hopena i ka hopena o ka NMN i ka hopena palekana i ka metabolism maʻamau i nāʻiole i ka hui momona momona (HFD).

Hiki i ka NMN ʻike hou ke hoʻomaikaʻi i nā pilikia fertility ma muli o ka momona-2

3. Hoʻomaikaʻi ʻo NMN i ka maikaʻi o ka ovarian i nā ʻiole HFD
Hiki i ka NMN ke hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o ka ovarian i nā ʻiole momona momona (HFD) ma o ka hoʻoponopono ʻana i ka hōʻike ʻana o nā genes kī e pili ana i ka ulu ʻana o ka follicle ovarian (Bmp4, Lhx8) a me ka mumū.

Hiki i ka NMN ʻike hou ke hoʻomaikaʻi i nā pilikia fertility i hoʻokumu ʻia e ka momona-3

4. Hoʻemi ka NMN i nā hemahema o ka mahele oocyte a me ka pōʻino DNA i nā ʻiole HFD
Hiki i ka NMN ke hoʻemi i ke alapine kiʻekiʻe o ka spindle defects a me nā chromosomal misalignments i hoʻokumu ʻia e ka momona momona (HFD), hoʻemi i ka hōʻailona γH2A.X, a hoʻomaikaʻi i ka meaʻai momona momona (HFD) -induced DNA i ka hōʻemi ʻana i ka ʻōlelo Bax.

Hiki i ka NMN ʻike hou ke hoʻomaikaʻi i nā pilikia fertility ma muli o ka momona-4

5. Hiki i ka NMN ke hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o nā oocytes
Hiki i ka NMN ke hoʻoponopono i ka hōʻike i lalo o ka antioxidant SOD1 i ka hui momona momona (HFD), hoʻomaikaʻi i ka hāʻawi ʻana i ka mitochondria, a hiki ke hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o nā oocytes ma ka mālama ʻana i ka pono o ka cytoskeleton.

Hiki i ka NMN ʻike hou ke hoʻomaikaʻi i nā pilikia fertility ma muli o ka momona-5

6. Hiki i ka NMN ke hoʻihoʻi i ka hāʻawi ʻana i ka hāʻule ʻana o ka lipid droplet i nā ʻiole HFD
ʻOi aku ka kiʻekiʻe o nā oocytes hui momona kiʻekiʻe (HFD) ma mua o ka meaʻai maʻamau (ND) pūʻulu oocytes, a hiki i ka supplementation NMN ke hōʻemi i ka ikaika fluorescence o nā kulu lipid.

Hiki i ka NMN ʻike hou ke hoʻomaikaʻi i nā pilikia fertility i hoʻokumu ʻia e ka momona-6

7. Hoʻihoʻi ka NMN i ke kaumaha o ke kino i nā keiki a nā ʻiole HFD
ʻO ke kaumaha o ka hānauʻana o nā keiki o ka meaʻai momona nui (HFD) he haʻahaʻa loa ia ma mua o ka hui maʻamau (ND), a me ka hoʻonuiʻana me ka NMN supplementation i hoʻihoʻi i ka kaumaha hānau o nā keiki o ka hui HFD.

NMN

Ma kēia haʻawina, ua hōʻike nā mea noiʻi ma o nā hoʻokolohua ʻiole i hiki iā NMN ke hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o nā oocytes i nā ʻiole wahine momona i hoʻoulu ʻia e ka momona momona, a ua hōʻike ʻia hiki iā NMN ke hoʻihoʻi i ka hana mitochondrial a hoʻemi i ka hōʻiliʻili ROS i nā oocytes ʻiole wahine momona., ka pōʻino DNA a me nā ʻano hana o lalo o ka hāʻawi ʻana i ka lipo droplet.No laila, e hāʻawi kēia haʻawina i kahi hoʻolālā therapeutic kūpono no ka hoʻomaikaʻi ʻana i nā pilikia fertility i hoʻokumu ʻia e ka momona i nā wahine.

references:

1.Wang L, Chen Y, Wei J, et al.ʻO ka hoʻohana ʻana i ka nicotinamide mononucleotide e hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o ka oocyte o nā ʻiole momona.Cell Prolif.2022;e13303.doi10.1111cpr.13303


Ka manawa hoʻouna: Sep-28-2022